Megható meglepetés

2020.06.09. 11:05

Cila néni: ilyet még nem kaptam, hátborzongatóan szép volt

Énekkel és virággal köszöntötték az Ady Endre Gimnázium művészeti vezetőjét.

Fotó: Facebook / Debrecen városa

Megható kisfilm örökíti meg az Ady Endre Gimnázium tanulóinak pedagógusnapi köszöntését. A diákok az iskolától egészen Várhalmi Ilona, azaz Cila néni lakásáig meneteltek.

– Negyven éve tanítok, de ilyen kedves, emberi, fantasztikus dolgot még soha nem kaptam. Eddig a pedagógusnap „normál” körülmények között volt, a pódiumteremben köszöntöttek minket – mondta el a Naplónak Cila néni. A diákok jóvoltából Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dala csendült fel a Piac utcai társasház udvarán. – Nyíltak az ablakok a házban, mindenki tapsolt, olyan volt, mint amit az ember elképzel, hogy egyszer majd így köszöntik. Leszaladtam, ott volt az alpolgármester egy hatalmas csokor virággal, akkor már mindenki ölelgette egymást. Ilyet még nem kaptam, hátborzongatóan szép volt – beszélt a történtekről a művészeti vezető.

Második család

Cila néni több évtizedes pályafutása alatt több száz fiatalt tanított már.

„Mindig is jóban voltam a gyerekeimmel, olyan, mintha az embernek a második családja lenne az iskolában. Nagyon közeli kapcsolatban vagyunk a diákokkal, javarészt drámás gyerekeket tanítok, éjjel-nappal, szombaton és vasárnap is folyamatos kapcsolatban vagyunk”

– beszélt a mindennapjaikról Cila néni, aki magyar–német, valamint testnevelés szakos diplomával rendelkezik, a színházelmélet–dramaturg szakot is elvégezte, most pedig azzal kacérkodik, hogy ha nyugdíjba megy, ledoktorál.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában