Országfutás

2020.05.18. 15:59

Katonákra kell számítani a Debrecen és Hajdúhadház közötti távon

A koronavírus okozta járványhelyzethez kapcsolódóan a Magyar Honvédség május 20-án Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért címmel eseményt szervez azokon a településeken, ahol katonái szolgálatot teljesítenek.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár is részt vesz a rendezvényen, ezért május 20-án 10 és 14 óra között a következő helyszíneken futókra kell számítani a Debrecen, Füredi út 93. (Kossuth Laktanya főkapu) – Csigekert utca – Bartók Béla út – Pesti utca – Segner János tér – Nyugati utca – Külsővásártér – Erzsébet utca – Petőfi tér – Wesselényi utca – Irinyi utca – Budai Ézsaiás utca – Wesselényi utca – Hajnal utca – Benedek Elek tér – Rakovszky Dániel utca – Árpád tér – Kassai út – Baksay Sándor utca – Hadházi utca – Nagyerdei körút – Pallagi út – Mezőgazdász utca – Bocskaikert – Hajdúhadház, Béke útja – Bocskai tér – Hunyadi utca – Vay Ádám Kiképzőbázis útvonalon.

A résztvevők belterületen alapvetően a kerékpárutakat használják, külterületen pedig katonai gépjármű kíséri a futókat – tájékoztatott közleményében a Bocskai dandár. Habár a járványügyi helyzetben tömegrendezvények megszervezésére, illetve csoportos sportolásra nincs lehetőség, virtuálisan bárki csatlakozhat az eseményhez úgy, hogy az önállóan lefutott táv eredményéről készített fotót feltölti a Magyar Honvédség Facebook-oldalán létrehozott eseményhez.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért nevű esemény biztonságos teljesítése érdekében az említett útvonalon kellő óvatossággal és odafigyeléssel közelítsék meg a futókat, valamint a biztosító gépjárművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában