Koronavírus

2020.03.31. 14:30

Élet a zárt kapuk mögött a nyíracsádi óvodában

Fagyasztót kapott az óvoda, feladatsort állítanak össze az óvó nénik.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A nyírségi településen is zárva van az óvoda előre nem látható ideig. Pósán Ferencné óvodavezetőtől megtudtuk, hogy minden szülőnek sikerült megoldani a gyermekek elhelyezését, így senki nem kérte a kiscsoportos gyermekfelügyeletet.

– Az óvoda konyhája tovább működik, a rászorultak közül huszonöt gyermek részére jelentettek be ebédigényt. Az ételt egyszer használatos edényben kapják meg a szülők, a gyermekek felé történő ebédmozgást így egyirányúvá tettük. Ezzel is igyekszünk csökkenteni a fertőzésveszélyt. A felnőtt ebédkihordók saját ételhordóval jönnek az ebédért, de azokat egy konyhai dolgozó folyamatosan fertőtleníti – sorolta az óvintézkedéseket az óvodavezető, akitől azt is megtudtuk, hogy az intézmény a rendkívüli helyzetre való tekintettel kapott az önkormányzattól egy nagy teljesítményű fagyasztószekrényt, hogy a megrendelt húsokat biztonságosan tudják tárolni, és legyen némi tartaléka is a konyhának.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Készenlétben az óvó nénik

Az óvónők már hazamentek, otthonról látják el az intézményvezető által kiadott feladatokat. – Elsősorban adminisztrációs munkát végeznek, átnézik, aktualizálják a szabályzatokat, éves terveket, átnézik a fejlődési naplókat. Ezen kívül pedig fejlesztő feladatsorok összeállításához kezdtek hozzá, amit elektronikus úton juttatnak el a szülőkhöz. Ezzel igyekszünk segíteni a szülőknek, valamint biztosítani tudjuk a gyermekeink fejlesztésének folyamatosságát is. A logopédus és a gyógypedagógus szintén elektronikus úton juttatja el a szülőkhöz a gyakorló feladatokat. A dajka nénik fertőtlenítik a csoportszobákat és a játékokat, valamint folyamatosan adják ki a szülőknek a gyermekek ágyneműjét, váltóruháját is – összegezte a legfontosabb intézkedéseket az óvoda vezetője.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában