Hírmorzsák

2020.01.06. 08:09

Nyíracsádon is felkészültek a hidegre

Eljöttek az igazi mínuszok, így nemcsak a nagyvárosokban, de a környező településeken is fontosak az előkészületek.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Felszerelték a hótoló lapot

Nemcsak az önkormányzat tulajdonában lévő gépjárművet készítették elő Nyíracsádon, de a hideg beálltával, valamint a havas időjárásra is felkészülve, felszerelték a hótoló lapokat is a járművekre. Így azok bármikor munkára foghatók, akár egy hirtelen lehulló szilárd csapadék esetén is.

Téliesítették a szökőkutat

Eddig enyhe volt a tél, de január meghozta a mínuszokat is. Felkészült a nyírségi település önkormányzata is a hidegre, így állagmegóvás céljából téliesítették, vagyis leengedték, majd elzárták a vizet, és fóliával takarták be nemcsak a szökőkutat, de a Vécsey park sellő-szobrát és a település mozaikból kirakott címerét is.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Jól működik a „zöld pont”

Több hónapra volt ugyan szükség, de már rendeltetésszerűen használják a lakosok a „zöld pontokat”. A Sport utcán elhelyezett négy konténer a háztartásokban keletkező zöld hulladék begyűjtésére szolgál. Karácsony után, mint a fotón is látható, több fenyőfa is a tartályokba, nem pedig az utcára került. Így elszállítás után újra hasznosítják akár a hulladék fát is.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában