négy felekezet hívei

2020.01.22. 21:38

A bűnbocsánat nem érzés, hanem hitbéli döntés

Négy felekezet hívei gyűltek össze Nyíracsádon az ökumenikus imahét nyitó napján.

Január 19-én, az idei ökumenikus imahét nyitó napján a görögkatolikus templomban gyűltek össze a település négy felekezetének hívei, hogy közösen imádkozzanak a Krisztus hívők egységéért. A híveket és a felekezetek papjait, Komor Csaba református lelkészt, Eiben Tamás római katolikus plébániai kormányzót, Péter István baptista lelkipásztort a házigazda, Tóth Elek görögkatolikus parókus köszöntötte, majd felolvasta a magyarokhoz intézett köszöntő gondolatokat, amely szerint a 2020. ökumenikus imahét anyagát a máltai keresztény testvérek állították össze. Ezt követően a helyi népdalkör a felekezetek énekei közül szólaltatott meg egyet-egyet. Az énekkar után Eiben Tamás az apostolok leveleiből azt a vihart és hajótörést idézte, amit Pál apostol és társai szenvedtek el Málta partjainál.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Bűnbocsánat

A baptista énekkar szolgálata, valamint az evangéliumi szakasz felolvasását követően Péteri István baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét. A megbocsátásról beszélt. Először azt a kérdést tette fel, hogy vajon mi a nehezebb: megbocsátani, vagy bocsánatot kérni? Ha megbocsátunk, vajon el is tudjuk-e felejteni a bűnöket? – A bűnbocsánat képessége Isten kegyelmi ajándéka. A megbocsátás nem egy érzés, hanem hitbéli döntés. Ahhoz, hogy képesek legyünk a feltétel nélküli megbocsátásra, Isten országához kell tartoznunk. Csak így lehetünk képesek a feltétel nélküli megbocsátásra. Mindez akkor kezdődhet, ha megtesszük az első lépést, és meglátjuk magunkban a belső szennyet. Minél közelebb kerülünk Isten szentségéhez, annál jobban látjuk hibáinkat is. Az Úr azonban nem bűntudatot akar bennünk ébreszteni, hanem meg akar tanítani a bűnbocsánatra. Soha nem szabad megfeledkezni arról, hogy Isten nemcsak megbocsátotta bűneinket, de meg is váltotta azokat Jézus Krisztus által – fogalmazott a lelkipásztor. Az igehirdetést követően a hívek közösen imádkoztak, majd a felekezetek papjai mondtak áldást. Az ökumenikus imahét további összejöveteleinek Vámospércs és Fülöp egyházközségei, gyülekezetei adnak otthont.

Kedves Zilahi Enikő

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában