jó hír a lakosoknak

2019.12.09. 20:54

Kedvezmények a Debrecen kártyával

Jövő év elejétől igényelhető a Debrecen városkártya.

Fotó: Vass Attila

Akár több mint 30 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek a Debrecen városkártyával rendelkező debreceniek az új Aquaticum Debrecen Strandon, mely 2020 májusában nyitja meg kapuit.

Több szolgáltatásra

A városkártya bevezetésének létjogosultságát évek óta vizsgálja már a városvezetés. A kártyával nem csak az új strand kapcsán vehetők igénybe kedvezmények, hanem más szolgáltatás igénybe vételére is lehetőséget nyújt. Azok válthatják majd ki, akiknek debreceni lakcímkártyájuk van. Több kialakításban váltható majd ki a jövő év első felében, egyszeri költség megfizetése után. A kártya hátoldalára a tulajdonos neve és fotója, illetve a kártya azonosítószáma kerül majd. A városkártya azért több, mint egy lakcímkártya, mert tartalmaz majd egy olyan elektronikus chipet, amely a későbbiekben fizetésre vagy egyedi azonosításra is alkalmas lesz.

Részletek a jövő évtől

Az ezzel kapcsolatos információkat a debrecen.hu oldalhoz kapcsolódó aloldalon ismerhetik meg az érdeklődők szintén a jövő év elejétől. A városvezetéstől megtudtuk, hogy a Debrecen városkártyát egyre bővülő területeken tudják majd hasznosítani a cívisváros lakói. A tervek között szerepel a közösségi közlekedés és a kulturális programok is, elsőként azonban az új Aquaticum Debrecen Strandon lesz érdemes használni. Itt több, mint 30 százalékos kedvezményt kapnak azok

a fürdőzők, akik rendelkeznek a kártyával és strandbérletet vásárolnak. Több helyszínen is igényelhető lesz a jövőben a kártya, erről a későbbiekben tudunk részletes tájékoztatást adni.

A strand jegyárai

Egy jeggyel használhatják a látogatók az Aquaticum Debrecen Strand összes szolgáltatását, tehát a medencék mellett az élményelemeket is, ami azt jelenti, hogy a például a csúszdáért nem kell külön fizetni. Belépéskor speciális karóra igényelhető majd, erre tetszőleges összeg tölthető fel, mellyel a strand éttermeiben és büféiben lehet fizetni. A fel nem használt összeget kilépéskor visszaadják. Van lehetőség a strandról az Élményfürdőbe is átlátogatni, ez esetben azonban külön kell majd fizetni.

A felnőttek számára 3700 forint a belépő, a nyugdíjasok és diákok számára 3100 forint. Három éves kor alatt regisztrációs díjat kell fizetni, melynek összege 100 forint. A kisgyermek egy karszalagot kap majd, melyen az adatait is feltüntetik baj esetére. Ezek mellett úszójegy, délutáni jegy vagy családi jegy típusok is igényelhetőek majd.

Nyitás

A strand építési munkálatai a terveknek megfelelően haladnak. A beruházás része lesz a Pallagi út felőli sétány megépítése is. A nyitás 2020 májusában lesz. A bérletek azonban már megvásárolhatók az Aquaticum Spa pénztáraiban voucher formában, így akár karácsonyra is ajándékozhatóak. A részletes árlista az Aquaticum honlapján elérhető – tudtuk meg a városi önkormányzattól.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában