felajánlották a teljes bevételt

2019.12.04. 14:54

Debrecen jótékonyságból jelesre vizsgázott

Több mint 9 millió forint gyűlt össze a beteg gyerekek megsegítésére.

Fotó: Csukiphoto

A Hedge Hair és a Csokonai Színház szervezésében 2019-ben immár második alkalommal zajlott le a Hedge Hair Jótékonysági Gálaest. A szervezők a rendezvény teljes bevételét a Leukémiás Gyermekekért és a Támasz Alapítvány részére ajánlották fel, így már a belépőjegyek megváltásával hozzájárultak a nézők ahhoz, hogy a beteg gyermekek és családjaik egy jobb élet útjára léphessenek.

A nagybetűs hősök

A Csokonai Színházban tartott gálaest díszvendége Zimány Linda, a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület jószolgálati nagykövete volt. Linda elmondta: a jótékonyság témaköre igen nehéz az ismert emberek számára. Sajnos a mai világban, ha valaki ismert és segít, azt könnyen éri az a vád, hogy csak a felhajtás kedvéért teszi. Ha nem segít, akkor pedig azért szólják meg az emberek.

Az este főszereplői, és a nagybetűs élet legnagyobb hősei a gyermekek voltak, akik a rehabilitációhoz, külföldi műtéthez, vagy épp az életben maradáshoz kaptak támogatást. A gálaeseten közreműködtek helyi és országos zenészek, színművészek, sminkesek, fodrászok és stylistok, akik jóvoltából a művészet és a divat világán keresztül került előtérbe a társadalmi szerepvállalás.

 

Mindenki egyenlő

A frizurák megalkotása rasszizmus elleni mozgalomként bontakozott ki a színpadon. A Hedge Hair mondanivalója a következő: a stílus megváltoztatja az embert és szabaddá teszi – ez mindenkinek alanyi jogon jár. Produkciójukkal tükröt tartottak az emberiségnek, négyzetre emelték a kortárs technikai lépéseket (fonatok, eltúlzott textúrák által) és a mai modern, alternatív elemeket is fókuszba helyezték.

Az extravagáns bemutató mellett a Csokonai Színház művészei előadásaikkal örvendeztették meg a közönséget. A színházi produkciók között szerepelt Rózsa László előadásában az Oszkár és Rózsa mami részlete, továbbá Pál Apostol első levele, Levél a férjem kolléganőjéhez, az Önzetlenség, Asszony összetör, Jajj cica és a Húzzad csak, Kádár Szabolcs előadásában pedig a Pál utcai fiúk darabból egy részlet is megelevenedett a színpadon.

A felejthetetlen produkciók, páratlan előadások mellé pedig segítőszándék is társult, több mint 9 millió forint gyűlt össze az eseményen.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában