különleges kiskedvenc

2019.12.10. 08:38

Cuki háziállat a kis röfögős

Okos, engedelmes, szeret játszani, és nagyon sok trükkre megtanítható.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Nem másról, mint a törpemalacokról van szó, amelyek az ebekhez hasonlóan szintén remek háziállatok. Ráadásul Amerika után Európában is egyre többen választanak malacot kis kedvencnek – olvasható az okosgazdi.hu weboldalon.

Arról is írnak, hogy bár sokan azért szeretnek bele ezekbe az állatokba, mert picik és aranyosak, érdemes tudni, hogy a minimalacok, vagy más néven ráncos orrú malacok akár 35–50 kilósra is meghízhatnak, így a tartásuk főként kertes házban vagy nagy méretű lakásban ajánlott, ahol a szomszédok nem néznek furcsa szemmel egy ilyen kis jövevényre.

Ha a hellyel nincs probléma, akkor viszont a törpemalacok igazán jó társak lehetnek, hiszen nagyon okos állatok. Utóbbi okán könnyedén megtaníthatjuk őket különböző trükkökre is. Mindemellett a közhiedelemmel ellentétben nagyon tiszták is: a törpemalacok azon kevés állat közé tartoznak, amelyek külön tanítás nélkül is tudják, hol kell elvégezniük a kis- és nagydolgukat. Ráadásul játékos, kedves természetük miatt remekül kijönnek más állatokkal, például kutyákkal és macskákkal is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában