Veszteséges szálloda

2019.12.02. 17:05

Bezár a debreceni Postás Üdülő

Az ott dolgozókkal már közölték, hogy a munkaviszonyuk hamarosan megszűnik.

Fotó: posta.hu

Januárban már nem nyit ki a Magyar Posta debreceni üdülője a Nagyerdei körúton. Szobát már nem lehet a jövő évre foglalni, a dolgozókat pedig már tájékoztatták arról, hogy a jövő évtől megszűnik a munkahelyük.

Idillikus környezetben

A Magyar Posta internetes oldalán azt írják a Nagyerdei körút 66. szám és a Csanak József utca sarkon működő szállodáról, hogy a Debreceni Postás Üdülő a város legszebb részén, a Nagyerdőben, békés, idillikus környezetben várja vendégeit. Magas szintű szolgáltatásaival kellemes kikapcsolódást nyújt az egyénileg és családosan pihenni vágyóknak, valamint a szervezetten, üzleti célból érkezőknek egyaránt.

A csaknem 10 éve alapos felújításon átesett épületben eddig nemcsak üdültetéssel foglalkoztak, hanem például konferenciákat, továbbképzéseket, esküvőket tartottak. A testi-lelki felüdülést wellness részleg szolgálta, a gyerekeket 165 négyzetméteres játszóházzal várták.

Felfüggesztik a működését

Lapunk kérdésére, a Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztálya azt közölte, hogy alacsony az üdülő kihasználtsága, ugyanakkor fenntartási költsége igen magas, így a vállalat számára veszteséget termel a fenntartása és működtetése.

Kifejtették: nehezítő körülmény volt az is, hogy a vállalat munkatársai részére biztosított kedvezményes üdülési lehetőség, adójogszabályi változások miatt megszűnt. Mindezek figyelembevételével 2020. január 1-től, – további döntésig – egyelőre felfüggesztették az üdülő működését. Az ingatlan esetleges hasznosításával kapcsolatban egyelőre nem született döntés.

A veszteség megszüntetése

A válasz folytatásából az is kiderült, hogy a Magyar Posta célja a hosszútávon fenntartható eredményes működés, amelynek eléréséhez több intézkedést is tesznek. Modernizálják termékeiket, szolgáltatásaikat és megszüntetik vagy átalakítják azokat, amelyek veszteséget termelnek – tette hozzá az állami cég illetékes osztálya.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában