jegyzet

2019.12.28. 20:04

Az számít, mi van ma!

Mindenki annyi, amennyinek érzi magát! – Legalábbis ezt szokták mondani, akik nyugtatni kívánják a népet, de vajon van benne igazság?

Nagy Emese

Gyermekkoromban nem számoltam az éveket, beskatulyáztam az embereket egy-egy korosztályba, amit saját magam kreáltam, majd elhelyeztem az asszonyokat, férfiakat és persze az otthonkásokat, a bajszos kalaposokat, az utóbbiakat persze az öregek táborába. – De egyáltalán mit nevezünk öregségnek?

Kisiskolás koromban úgy véltem, minden ráncosodó, korosodó néni, bácsi nagyon sokat tud az életről, ez a gondolat középiskolásként sem változott meg bennem, azonban voltak teóriák, amelyek erősödtek: emberek, kiknek zöme többet gondol az elmúlásra, mint az életre.

Nos, az utóbbi kijelentés az, ami miatt örülök a mai kor hatvanasainak, hiszen ők azok, akik hatalmas változást hoztak: nem az elmúlást, hanem az élet megélését helyezik a középpontba. Korunk időseitől megtanulhatjuk a létezésünket élvezni, és nem csak arra gondolni, mi lesz holnap, inkább arra, hogy mi van ma!

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában