hírmorzsák

2019.11.10. 18:20

Nagyi-nap és a főangyalok ünnepe Nyíracsádon

Iskolai és óvodai hírek a nyírségi településről.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Nagyi-nap az oviban

A nyíracsádi Akácliget Óvodában nemrégiben nagyi-napot tartottak. Vendégül látták a nagyszülőket, akik betekintést nyerhettek a kis unokák óvodai mindennapjaiba. Együtt játszottak, festettek, rajzoltak és énekeltek a csemetékkel. A nem várt nagy érdeklődésre való tekintettel biztosan megismétlik a jól sikerült napot.

Angyalok ünnepén meghitt hangulatban

November 8-án ünnepi liturgiával kezdték a napot a nyíracsádi görögkatolikus iskolájának tanulói. Szent Mihály és Gábor főangyalok emléknapján Tatai Zoltán iskolalelkész többek között arról beszélt a diákoknak, hogy a láthatatlan angyalok a lelkiismeretünkön keresztül szólnak hozzánk, de meghallani nekünk kell az intő szavakat.

Zilahi Nóra és Szabó Gréta a liturgikus énekkarban énekelt az ünnepen / Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kimozogják a negatív élményeket

A Jobb Veled a Világ Alapítvány pályázatán a nyírségi település Akácliget Óvodája újabb egy évig viselheti a Boldog Óvoda címet. Pósán Ferencné intézményvezető elmondta, hogy a „boldogság foglalkozásokon” olyan feladatokat kapnak a gyerekek, melyekkel játékos – mozgásos, rajzos, énekes – formában tanulnak meg pozitívan fordulni a világ felé.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Pósán Ferencné és Nagy Zsoltné a Boldog Óvoda címet igazoló oklevéllel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában