fotókkal

2019.11.06. 19:56

Karriernapon várta a friss álláskeresőket az egyetem

Kiemelt cél a hallgatók segítése a tudatos karrierépítésükben.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A munkaadók és leendő munkavállalók közötti közvetlen kapcsolat megteremtésében nyújtott segítséget a harmadik alkalommal megszervezett őszi Karriernap és Állásbörze a Debreceni Egyetemen.

A legek börzéje

A megközelítőleg 80 kiállító között a helyi nagyvállalatok mellett képviseltették magukat kis- és középvállalkozások, karrier-tanácsadók és grafológusok is. Mivel egyre több egyetemista végez keresztfélévben, azaz az őszi szemeszterben, az intézmény nekik is segíteni szeretne a rendezvénnyel az álláskeresésben. A börzének a friss­diplomások és a magasan kvalifikált munkaerő az elsődleges célközönsége.

 

Nyitóbeszédében Bartha Elek oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy a Debreceni Egyetem szinte a létrejöttétől kezdve sort kerít évről évre az ehhez hasonló találkozási lehetőségeknek, sőt annyira népszerű az esemény, hogy egy évben két alkalommal is megrendezik. A nemzetközi nagy cégektől egészen a közepes és kisvállalkozásokig találhatunk kiállítókat. Hozzátette:

Az egyetem börzéje abban különbözik a többitől, hogy a legnagyobbak közé tartozik, a vidékiek között pedig nem csupán a legnagyobb, hanem a legrégebbi is.

Ősszel is szükség van rá

– A Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának kiemelt célja az, hogy segítse a hallgatókat a tudatos karrierépítésben. Az őszi állásbörze általában kisebb volumenű, mint a tavaszi, ugyanakkor az elmúlt évek bebizonyították, hogy igenis igény van rá mind a kiállítók, mind a hallgatók részéről is. Az egyetemen egyre több hallgató végez keresztféléves képzésben, emiatt pedig a diplomájukat télen veszik át. Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők ősszel ugyanúgy részesülhessenek a rendezvény által nyújtott szolgáltatásokból – tette hozzá Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke.

Az álláslehetőségeken túl az érdeklődők a külföldi ösztöndíj- és szakmai gyakorlati lehetőségekről is bővebben tájékozódhattak.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában