a legfrissebb felsorolás

2019.10.08. 12:42

Rangsorolták a legjobb iskolákat: így állnak a debreceni intézmények

Több cívisvárosi sulit is előkelő helyen találunk a Legjobbiskola.hu listáján.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első a magyar középiskolák értékelő rangsorában a Legjobbiskola.hu portál szerint. Az oldal összegzése alapján kevéssel maradt le a budapesti Eötvös József Gimnázium, a harmadik helyezett XIV. kerületi Szent István Gimnázium pedig óriásit lépett előre tavalyi helyezéséhez képest – írja az MTI.

Az összeállításban valamennyi hazai középiskola szerepel, így természetesen debrecenieket is találunk benne: a lista 9. helyén végzett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája hatosztályos képzése, míg az iskola négy évfolyamos oktatási struktúrája a 13. pozícióban zárt.

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium hat évfolyamos képzése a 29., négyéves képzése a 37. helyre került. A felsorolás 54. helyét a Tóth Árpád Gimnázium foglalja el, a 118. és a 131. pozícióban pedig a Debreceni Ady Endre Gimnáziumot találjuk. A teljes lista itt böngészhető.

Stabilak, feltörekvők

A portál nemcsak a gimnáziumokat és szakközépiskolákat, hanem, mint arról korábban beszámoltunk, az általános iskolákat is rangsorolta.

Ebben a felsorolásban debreceni intézmény, az Ibolya Utcai Általános Iskola végzett az első helyen.

A Debreceni Hatvani István Általános Iskola a 39., a Lilla Téri Általános Iskola az 53. helyre futott be, míg a Kossuth-gyakorló Kossuth utca 33. szám alatti telephelye a 61., az Arany János tér 1. szám alatti telephelye pedig eggyel lejjebb, a 62. pozícióban zárt.

A feltörekvő debreceni iskolák közül a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzett a legelőrébb: az intézmény a 7. helyet szerezte meg. A cívisváros legstabilabban teljesítő iskolája a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium lett, összesítésben ez a 29. pozíciót jelenti az intézménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában