a jobb életminőségért

2019.09.30. 13:52

A közösségfejlesztés és a felzárkóztatás volt a cél Nagymacson

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek fő célja a hátrányos helyzetűek támogatása és a helyi közösség kohéziójának erősítése volt.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyert társadalmi együttműködést erősítő program végrehajtására. Az európai uniós támogatásból megvalósuló projekt befejeződött.

„A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok megvalósítása Debrecen-Nagymacs városrészen” elnevezésű projekt keretében megvalósuló tevékenységek és programok célja a Nagymacs városrészen élő hátrányos helyzetű személyek, társadalmi csoportok társadalmi-gazdasági hátrányainak enyhítése, életkörülményeinek javítása és a helyi közösség társadalmi kohéziójának erősítése.

Az önkormányzat szándéka, hogy az érintett városrészben élők számára elérhetővé váljanak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok – írja közleményében a Médiacentrum Debrecen Kft.

A projekt során közösségfejlesztő programokat, szociális-, mentálhigiénés-, egészségügyi- és oktatási, ismeretterjesztő előadásokat, programokat, álláskereső tréninget, tanácsadásokat szerveztek a konzorciumi tagok. A konzorcium vezetője Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, tagjai a Debreceni Művelődési Központ, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Héra Egyesület és az EDC Debrecen Nonprofit Kft.

A programok megvalósítását a konzorciumi partnerek közösen végezték az akcióterületen élő lakossággal közösen, ezzel erősítve a helyi közösség kohézióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában