állami elismerések

2019.08.17. 09:24

PB-palackot hozott ki a nánási tűzoltó az égő házból, kitüntették

Megyénkbeliek is szerepelnek az állami ünnep alkalmából belügyminiszteri előterjesztésre kitüntetettek között.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20-a, alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta Berettyóújfalu város és a bihari térség fejlesztése, illetve határon túli magyar kapcsolatainak ápolása érdekében végzett példamutató tevékenysége elismeréséül Muraközi Istvánnak, Berettyóújfalu polgármesterének.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere – állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából – kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért érdemjelben és jutalomban részesítette mások mellett Harsányi Gábor címzetes tűzoltó főtörzszászlóst, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerparancsnokát, aki egy családi ház melléképülete tetőszerkezetének égésekor felderítés alkalmával az égő épületből egy, már teljesen bekormozódott PB-gázpalackot hozott ki, és biztonságos helyre vitte, majd a tűzoltás irányítását végezte, ezzel megakadályozta a tűz lakóépületre való átterjedését.

Forrás: Kormány.hu

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (k) és az állami kitüntetésben részesültek az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából tartott ünnepségen, a Várkert Bazár rendezvénytermében 2019. augusztus 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában