Nyári gyermekétkeztetés

2019.07.03. 14:30

Vakáció az iskola falai között

A nyári szünidő alatt a gyermekétkeztetésről és a -felügyeletről is gondoskodnak Debrecenben.

A vakáció idejére bezárják kapuikat az iskolák és az óvodák is a cívisvárosban, ám vannak olyan családok, melyeknek gondot okozhat a gyerekek vakáció ideje alatti felügyelete és étkeztetése. – Ezeken a területeken közösen Magyarország kormányával már évekre visszamenően, Debrecen önkormányzata biztosítja az ellátást, hiszen a legfőbb érték a gyermek – mondta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón, melynek a Hatvani István Általános Iskola adott otthont. Hangsúlyozta, igyekeznek minden olyan körülményt javítani, mely a gyermekek mentális egészségügyi fejlődését segíti.

Ebéd elvitelre

– Július 1-től augusztus 30-ig nyújtunk ingyenes étkezést a rászorulóknak a város hat pontján, összesen 358-an jelezték, hogy szeretnének élni ezzel a lehetőséggel – tette hozzá az alpolgármester. Elmondta, az óvodák július 15-e és augusztus 23-a között tartanak zárva, ez idő alatt összesen hat intézményben biztosítják a gyermekfelügyeletet a városban, összesen 694 óvodás részére.

Az általános iskolásoknak a Debreceni Tankerület jelölte ki a Hatvani István Általános Iskolát, ahová a nyáron összesen 254 tanulónak készülnek különféle programokkal, hogy tartalmasan telhessen számukra a nyár. – A város ehhez 5 millió forintot tesz hozzá, illetve a Debrecen Város Bálján befolyt összegből a nyári gyermekfelügyeletetre is fordítanak, így többen a Dorkász Kempingben is tölthetik a szünidejüket – ismertette.

Komolay Szabolcs kitért arra is, hogy a nyár folyamán sem állnak le az infrastrukturális fejlesztések. – Debrecen számára a gyermek a legfontosabb, illetve az oktatás. Meggyőződésünk, hogy a város jövőjét a kiművelt emberek jelentik, melyhez megfelelő szintű, minőségi oktatásra van szükség – fogalmazott, hozzátéve, a TOP-os pályázatok keretében és önerőből a város több milliárd forintot fordít az óvodai és iskolai intézményhálózat fejlesztésére. Jelenleg 13 óvodában folyik energetikai felújítás, hamarosan átadják a Zenedét is, elkészült a Lilla Téri és a Hatvani Lajos Általános Iskola, s hamarosan elindul Bocskai István és a Vénkerti Általános Iskola korszerűsítése is.

Fotó: Molnár Péter

Kedvükre való

Farkas Ágnes, a DMJV Gyermekvédelmi Intézmény intézményvezetője a Napló érdeklődésére elmondta, arra törekednek, hogy a gyermekek – a bizonyos kötöttségek mellett – lehetőség szerint szabadon tölthessék az idejüket. Számos programmal készültek, mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő legkedvesebb elfoglaltságot: focizhatnak, társasjátékozhatnak, kézműveskedhetnek vagy éppen filmet nézhetnek. – Arra törekszünk, hogy ezek a programok olyan élményt nyújtsanak a gyerekeknek, amit egyébként nem biztos, hogy elérnének. Volt már felfújható játszóház, érdekes fajátékok, illetve lesz táncos program, falmászás és karate foglalkozás is. Azt szeretnénk, hogy azt érezzék, valóban üdülés ez a számukra.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában