Egy lakás, két autó

2019.07.29. 11:47

Parkolókat újítanak fel a Derék utcán

A munkák négyszáztíz méter hosszan zajlanak, melyek keretében aszfaltot terítenek le.

Fotó: Molnár Péter

Korszerűsítik Debrecenben, a Derék utca 72. és 100. számú társasházak előtti-közötti parkolókat, ahol 140-150 autónak jut hely – jelentette be hétfőn Csaholczi Attila, a környék önkormányzati képviselője. Elmondta: a munkák 410 méter hosszan zajlanak, melyek keretében a régi, elöregedett, elhasználódott betonburkolatot felmarják, az alapot stabilizálják, majd aszfaltot terítenek le. A területre belógó faágakat is levágják.

Két ütemben dolgoznak

Első körben a Derék utca 80. és 100. szám közötti parkolókat újítják fel, majd a második ütemben a 72. és 80. szám közöttiek kerülnek sorra. A kivitelezők azt ígérik, hogy ha az időjárás nem akadályozza meg, akkor a hét végére már el is készülnek.

Az Új Főnix Terv keretében megvalósuló beruházás csaknem 29 millió forintba kerül, melyet az önkormányzat biztosít.

A járdák is megújulnak

A képviselő arról is beszámolt, hogy a Derék utca 118. és 142. szám közötti parkolók már hasonló módon megújultak.

Csaholczi Attila kérdésünkre elmondta: a tönkrement járdákat is szeretnék rendbe hozni a közeljövőben, a Tócóskerti lakótelep szinte egész területén. Egyebek mellett az a Derék utcai, szintén betonból készült járdaszakasz is aszfaltburkolatot kap, ahol most a parkolókat újítják fel.

További parkolóbővítések

– A debreceni lakótelepek egyik legnagyobb problémája, hogy nagyon megnövekedett a gépkocsik száma. A tócóskerti utakat, parkolókat sem ehhez tervezték, pedig a lakások nagy részéhez már két autó tartozik. Ezért a következő ciklusban nagy figyelmet fordítunk a parkolók bővítésére – jelentette ki a képviselő. Hozzátette: elképzelhető, hogy parkolóházak épülnek majd az István úton és a Derék utcán, de hangsúlyozta, hogy ezek még nem konkrét tervek, a lakosság véleményére is kíváncsiak ezzel kapcsolatban. Csaholczi Attila szerint a parkolóbővítéseket úgy kell megoldani, hogy azok a lehető legkevesebb zöldterület megszüntetéssel járjanak együtt.

OCs

Parkolók a parkolóház tetején

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit szeretnének kezdeni a Derék utca 100. számnál, a Sárvári Pál utcával szemben található földszintes, rossz állapotú nagy garázskomplexummal. Erre azt a választ kaptuk Csaholczi Attilától, hogy az épület nagyrészt magántulajdonú, kisebb része az önkormányzaté. – Felvettem a kapcsolatot ebben az ügyben az illetékesekkel. A probléma megoldásának első lépéseként társasházzá kell, hogy alakuljanak. Miután ez megtörténik, az önkormányzatnak az a szándéka, hogy segítséggel újítsák fel az épületet – fogalmazott. Kifejtette: ezt követően a ház tetején új parkolók jöhetnének létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában