Bővítenék a létszámot

2019.07.13. 09:06

Négy állomási gondnok dolgozik tizennégy településen

A vasúttársaság országszerte jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat.

  • Megyénkben négy vasútgondnok állt munkába azért, hogy folyamatosan rend legyen a pályaudvarokon. A vasútállomások rendben tartására úgynevezett állomási gondnoki rendszert hozott létre a MÁV – adta hírül a cég.
  • Az állomásgondnokok feladata az utasok által használt épületek, területek tisztán tartása.
  • Ebbe takarításon kívül beletartozik például a zöldterületek gondozása, a burkolt és burkolatlan területek gyommentesítése, az akadálymentes közlekedés biztosítása és a tájékoztató hirdetmények kezelése is.
  • A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kérdésünkre azt közölte, hogy az állomási gondnokok több helyszínen dolgoznak. A hajdú-bihari állomásokon jelenleg összesen 4 állomási gondok teljesít szolgálatot. Ők a püspökladányi, a biharkeresztesi, a mezőpeterdi, a berettyóújfalui, a sápi, a bárándi, az apafai, a hajdúhadházi, a hajdúsámsoni, a debreceni, a nyírábrányi, a hajdúböszörményi, a hajdúdorogi, valamint a hajdúnánási állomásokon teljesítenek szolgálatot.

    A MÁV a jövőben további állomásokon, illetve megállóhelyeken is foglalkoztatna vasútgondnokokat. A cég reményei szerint ennek köszönhetően rövid időn belül az utazók és a lakosság megelégedésére országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások.

    OCs

    Borítókép: Az apafai vasútállomás

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában