Tanítsunk Magyarországért

2019.07.09. 14:04

Játékos csapatversenyekkel indult a TMO-tábor

A hallgatók háromnapos nyári tábor keretében találkoznak leendő mentoráltjaikkal.

Fotó: Matey István

„A világon mindenhol, így Magyarországon is vannak a munka és továbbtanulási lehetőségektől távoli településeken élő fiatalok. A mi dolgunk, hogy nekik is megmutassuk, mennyi lehetőség áll előttük, ha kitartóak, szorgalmasan tanulnak és törekednek álmaik valóra váltására. A tanulás mindig kifizetődő és még örömet is okoz, ha az ember jól választ iskolát, hivatást” – fogalmazott dr. György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Tanítsunk Magyarországért táborok debreceni megnyitóján.

A program keretében 2019 szeptemberétől mintegy 1200, a munka és továbbtanulási lehetőségektől távoli kistelepülésen élő 7-8. osztályos kisdiák mellé szegődik „nagy testvérként” egy korban hozzá közelebb álló mentor, aki tanulmányai sikeres elvégzésében és a pályaválasztásban nyújt segítséget az általános iskolás diák számára. Az egyetemisták elsőként egy féléves kurzuson vettek részt, most pedig háromnapos nyári tábor keretében találkoznak leendő mentoráltjaikkal. Debrecenben három tábort is tartanak a szervezők, olyan sok mentor jelentkezett az egyetemről: 106 ismerkedik 302 általános iskolás diákkal a napokban. A tábor attól igazán izgalmas, hogy több száz 7. osztályos kisdiákot várunk a környező településekről, többek között Biharkeresztesről, Álmosdról, Bagamérról, hogy játékos csapatversenyeken ismerkedjenek meg a mentorokkal, illetve közösen tegyék próbára tudásukat.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában