testvérváros

2019.05.04. 10:42

Megerősítette 20 éves kapcsolatát Téglás

1999-ben kötött Téglás a németországi Affalterbachhal testvérvárosi szerződést egy néhány évvel korábban kialakult partnerség nyomán.

A testvérvárosi kapcsolat 20. évfordulója alkalmából vendégségbe érkezett Téglásra Affalterbach delegációja, Steffen Döttinger polgármester, Hans Erwin Steidle alpolgármester, Roland Köcher, Uwe Rolf Zimmerle, Josef Wührl képviselők. Az eltelt évtizedek alatt szoros barátság alakult ki a két település között, s azt ezúton is megerősítették az önkormányzatok. A német delegáltak aktívan részt vettek a magyar település majálisa köré épült eseményekben. Ott voltak az elszármazottak találkozóján, a 28. Téglási Városnapon és a Bárczay Anna Városi Óvoda filagóriájának avatóünnepségén. Az Affalterbach–Téglás közötti partnerség elmúlt 20 évben olyan impulzusokkal gazdagította a Hajdú-Bihar megyei várost, amiből mindig erőt lehet meríteni.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában