Helyi közélet

2019.03.01. 15:22

MSZP: a hazai munkabéreknek és az egészségügyi ellátásnak is el kell érnie az EU-s szintet

Debrecen - Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő és Csige Tamás, Hajdúdorog szintén szocialista polgármestere tartott sajtótájékoztatót március 1-jén a debreceni Régi Városháza előtt.

Debrecen - Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő és Csige Tamás, Hajdúdorog szintén szocialista polgármestere tartott sajtótájékoztatót március 1-jén a debreceni Régi Városháza előtt.

A politikus toborzókörútjának részeként érkezett Debrecenbe a „Haza. Szeretet. Európa” című program bemutatásának céljával. Ujhelyi kormánykritikát fogalmazott meg, majd kijelentette: programjuk többek között azt tartalmazza, hogy a hazai munkabéreknek és az egészségügyi ellátásnak is el kell érnie az EU-s szintet. A politikus Magyarország EU-s tagságának 15. évfordulója kapcsán kijelentette: remélhetőleg a kormánnyal együtt ünnepelhetik majd.

Csige Tamás hajdúdorogi polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy május elsején hitet kell tennie minden önkormányzatnak az EU mellett, ezért minden önkormányzat által elfogadott, közös Európa-kiáltványt szeretnének, melyben üdvözlik Magyarország tizenöt éves EU-tagságát.

A Fidesz szerint Brüsszel érdekeit képviselnék a szocialisták

– A szocialisták Gyurcsány Ferenchez hasonlóan feladnák a nemzeti szuverenitást, és Európai Egyesült Államokat akarnak. Ujhelyi István és az MSZP a jövőben is Brüsszel érdekeit képviselnék, nem pedig Magyarországét – reagált dr. Pósán László, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője. – Az MSZP bevándorláspárti képviselői az Európai Parlamentben minden egyes brüsszeli tervet megszavaztak, többek között a kötelező kvótát, a migránsvízumot, a Soros-szervezetek támogatásának növelését és a migrációt elutasító országok megbüntetését is – sorolta a honatya, hozzátéve: májusban arról szavazunk, megmaradhatunk-e európaiaknak, vagy vegyes népességű, identitását vesztett kontinenssé válunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában