Helyi közélet

2019.03.19. 14:53

Megőrzik, amit eddig elértek

Tépe - Folyamatosan csökken a közmunkások száma, ma már főleg nők dolgoznak.

Tépe - Folyamatosan csökken a közmunkások száma, ma már főleg nők dolgoznak.

– A településen is egyre nehezebben lehet működtetni az elmúlt években a közfoglalkoztatásban létrehozott tevékenységi köröket, hiszen mind többen találnak megélhetést a versenyszférában, vállalkozásokban. Ez egyébként így természetes. Viszont amit eddig létrehoztunk a közmunkaprogramban, azt mindenképpen meg szeretnénk őrizni – fogalmazott Balogh András, Tépe polgármestere, aki a közfoglalkoztatást illetően számokat is megoszt velünk. – 2013-ban 65 főt foglalkoztattunk, tavaly 45-öt, az idén pedig 31 fővel indul a program. Többségük nő, 5-6 férfi van közöttük. Így ennek megfelelően kell megszerveznünk a munkát.

Bizalommal a zöldség iránt

– A közmunkaprogramot illetően nekünk telitalálat volt a vásárokba szánt pavilonok elkészítése és bérbeadása. Hajdú-Bihar területére már három teherautóval szállítjuk ki és vissza, de volt már rá eset, hogy Szegedre adtuk bérbe a mobilfaházakat. Folytatódik a mezőgazdasági programunk. Ez 2013-ban indult. A fóliasátrakban zöldségfélét termesztünk, többnyire kordonos módszerrel uborkát. Amit megtermelünk, azt a közétkeztetésben használjuk, de a falubeliek is szívesen vásárolnak tőlünk. Bizalommal vannak a zöldségeink iránt. A férfiak a betonüzemben dolgoznak, leginkább térköveket gyártanak. A nők a tésztagyártóban, a varrodában és a szőnyegkészítő műhelyben foglalatoskodnak.

KZS


[related-post post_id="4175978"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában