Helyi közélet

2019.03.06. 16:58

Közös játék a sérült társakkal

Debrecen - Személyes élményeken keresztül válhatnak elfogadóbbá a Péchy diákjai.

Debrecen - Személyes élményeken keresztül válhatnak elfogadóbbá a Péchy diákjai.

Adj Egy Ötöst! címmel rendeztek érzékenyítő programot szerdán délután a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumban. Az eseményen az iskola tanulói, valamint a Fehér Bot Alapítványt képviselő fiatalok közös játékokban vettek részt, melyek révén a diákok átélhették például azt, hogyan lehet úgy feladatot megoldani, hogy látásukban korlátozva vannak.

– Nagyon sokféle programunk van az intézményben, ahol az oktatás mellett nevelünk is, ennek része a mai délután – mondta el érdeklődésünkre Nagyné Pálinkás Anikó igazgató. – A Fehér Bot Alapítvánnyal régebbi a kapcsolatunk, tagjai osztályfőnöki órákra is gyakran ellátogatnak és diákjaink mindig nagyon nyitottan fogadják őket. De máskor sem kell kapacitálni tanulóinkat, szívesen vesznek részt szemléletformáló rendezvényeinken, melyek célja, hogy elfogadóbbakká váljanak a fogyatékossággal élő személyekkel, megismerjék problémáikat, tudják, hogyan viszonyuljanak hozzájuk, hogyan segíthetnek nekik.

A rendezvényre a sérült embereket önálló életvitel és a munkavállalás terén támogató Salva Vita Alapítvány országos pályázata révén került sor. Mint az igazgatónő elmondta, idén már másodszor pályáztak, a tavalyi alkalommal diákjaik egy tanműhelyben közös munkát végeztek a sérült emberekkel, és olyan jól sikerült a program, hogy az Alapítvány külön jutalomban részesítette az intézményt.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában