Helyi közélet

2019.02.27. 19:47

Új németországi cégek jöhetnek

Debrecen - Ha üzletet még nem is, de üzletkezdeményezéseket vár az iparkamara a találkozótól.

Debrecen - Ha üzletet még nem is, de üzletkezdeményezéseket vár az iparkamara a találkozótól.

Német Üzleti Fórumot rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán. A találkozón német vállalatok képviselői mellett Franz Seiss, a Rajna-vidék-Pflatz tartomány Gazdasági, Közlekedésügyi, Mezőgazdasági és Borászati Minisztériumának külgazdasági referense is részt vett. Dr. Barcsa Lajos alpolgármester Debrecen befektetési lehetőségeiről tartott előadást a német delegációjának. Barcsa Lajos felhívta a figyelmet Debrecen és a régió légi-és vasúti közlekedési hálózatára, az ipari parkokra. Hangsúlyozta a ideérkezett külföldi vállalatok, a német kultúra és a német nyelv fontosságát, majd kitért a szeptemberben induló nemzetközi iskolára, valamint a város kulturális, turisztikai és sportlehetőségeire is.

– A Debreceni Egyetem hidat képez a vállalkozások és a város között – kezdte az intézmény bemutatását dr. Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese. Pintér Ákos a jelenlévőknek elmondta, kiemelt stratégiai feladatnak tekintik a mérnökképzést, a német mintára kialakított duális képzést, és terveik között szerepel, hogy 2050-re a jelenleg 30 ezres hallgatói létszám 50 ezerre emelkedjen. Az egyetem képes a dinamikus változásra, és kész elébe állni a kihívásoknak – fogalmazott a rektorhelyettes.

SZD


[related-post post_id="4148691"]

[related-post post_id="4126616"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában