Helyi közélet

2019.02.12. 19:05

Több mint ötmilliárd forint jut épületenergetikai felújításokra

Téglás - Száz új bölcsődei férőhelyre számíthatnak Hajdú-Bihar megyében.

Téglás - Száz új bölcsődei férőhelyre számíthatnak Hajdú-Bihar megyében.

Csaknem 50 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Hajdú-Bihar megyébe, melyből az egyik legtöbb, összesen 47 pályázat éppen az épületenergetikai felújításokat célozta. A megyében több mint 5,4 milliárd forint értékben végeznek épületenergetikai felújításokat, ebből az összegből 3,9 milliárd kifizetése már meg is történt – derült ki Pajna Zoltánnak, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjéből, melyet a „Komplex energetikai fejlesztések Téglás város intézményeinek épületein” című projekt megvalósulásának ünnepélyes átadásán mondott. Pajna Zoltán reményei szerint 6 százalékos teljesítménykerettel újabb forrásokat tudnak bevonni a megyébe, s azt elsősorban gazdaságfejlesztésre fordítanák. A kormányzati támogatáson kívül, várhatóan március-április környékén 480 millió forintnyi keretet írnak ki bölcsődei férőhelyek bővítésére. Mint azt kérdésünkre elmondta, ez az összeg mintegy 100 bölcsődei férőhely bővítésére lesz elegendő Hajdú-Biharban. – Bízunk benne, hogy egyre több önkormányzat fog ezzel a lehetőséggel élni – fűzte hozzá.

A megyei közgyűlés elnöke a téglási beruházás kapcsán elmondta, az önkormányzatok szempontjából nagy öröm, hogy azt az összeget, amit az energetikai fejlesztésnek köszönhetően megspórolnak, más fontos dolgokra fordíthatják.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában