Helyi közélet

2019.02.12. 13:12

Motoros fűrészek a Kölcsey utcában

Debrecen - A gallyazás miatt várhatóan egy hétig korlátozzák majd a forgalmat az érintett részen.

Debrecen - A gallyazás miatt várhatóan egy hétig korlátozzák majd a forgalmat az érintett részen.

Levágják az útban lévő gallyakat a debreceni óvárosban található Kölcsey utca fasorának fáiról. A várhatóan egy hétig tartó munkához február 14-én, csütörtökön kezdenek hozzá. Ebben az időszakban az arra járóknak szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítaniuk.

A csaknem 40 fa koronaalakító és szárazoló gallyazását szakkivitelező bevonásával végezteti a polgármesteri hivatal. A munkálatok elvégzése – mely többségében nyugati ostorfákat érint – az utca szélességének biztosítása, a balesetveszély elhárítása, az épületek, a gyalogosok, valamint az ott parkoló autók védelme érdekében vált szükségessé.

2018 végén a Bartók Béla úton, valamint a Böszörményi úton, az elmúlt hetekben pedig a Kút utcában történt ilyen munka. A Kölcsey utcai munkálatok befejezését követően a Gyöngyvirág utca fasora is hasonló beavatkozáson fog átesni. Ezenkívül a lakossági bejelentések, valamint a parkfenntartási ellenőrök észlelései alapján történnek a város különböző utcáiban egyedi beavatkozások: koronakönnyítő, -alakító, ifjító gallyazási és fakivágási munkák.

Az ilyen munkákkal kapcsolatban a debreceni polgármesteri hivatal a lakosság megértését és türelmét kéri.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában