Helyi közélet

2019.02.12. 16:56

Finom borokat és pálinkákat bíráltak

Debrecen - Debrecen Város Bor- és Pálinkaversenyének eredményhirdetése és kultúrműsorral egybekötött zenés, táncos délután volt a Csapókerti Közösségi Ház nagytermében.

Debrecen - Debrecen Város Bor- és Pálinkaversenyének eredményhirdetése és kultúrműsorral egybekötött zenés, táncos délután volt a Csapókerti Közösségi Ház nagytermében.

A főszervező kör elnöke, dr. Sápi Levente és segítője, Matkó Mária, a Csapókerti Közművelődési Egyesület elnöke fogadták a vendégeket.

Dr. Sápi Levente elmondta, hogy különleges pálinkák is érkeztek, így ananászból, málnából, eperből, bodzabogyóból és bodzavirágból is főztek a hagyományos itókából. A pálinkaverseny bírái Preku Gyula, Orosz Attila és Hajnal István voltak.

Almatermésűek között arany minősítést kapott Sovány Pál körtepálinkája. Szőlő- és törkölypálinka kategóriában arany minősítést kapott Baumann László szőlőpálinkája, aszúpálinkája és irsai szőlőpálinkája, Burai János, Juráskó István szőlőpálinkája, Kiss Sándor törkölypálinkája, Ifj. Nagy Sándor irsai szőlőpálinkája, valamint arany minősítést kapott még Szalontai István és Katona László pálinkája is. Csonthéjas kategóriában aranyat ért Baumann László és Keskeny Lajos szilvapálinkája, Krizsa István meggy­pálinkája, Láposi Imre és Szász György kajszibarack-pálinkája. Egyéb kategóriában arany minősítést kapott Baumann László málnapálinkája és id. Nagy Sándor pálinkája is.

A fehérborok kategória elbírálását Kovács Lajos, a Határmenti Székelyhíd borbírája, Pető József és Szöllős László végezte. Az eredményhirdetést Pető József, a Megyei Kertbarát Körök elnöke tartotta.

Fehérborával 1. helyezést kapott Teremi Gábor (Csapókert). A vörösborokat elbírálták: Ficzere Miklós, Csikai Ferenc, Bujdosó Ferenc és Fejszés Imre. Ficzere Miklós adta át a díjakat. 1. helyezett lett Kiss Sándor (Csapókert) és Ifj. Nagy Sándor (Csapókert).

Gratuláltunk nemcsak az arany-, hanem az ezüst- és a bronzminősítést szerzett bor- és pálinkakészítőnek is!

- Hajdu-Horváth Emese -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában