Helyi közélet

2017.12.30. 17:25

Telt házzal mennek a szállodák év végén

Hajdú-Bihar - A szakemberek szerint érdemes minél hamarabb foglalni, ha hotelben akarunk ünnepelni.

Hajdú-Bihar - A szakemberek szerint érdemes minél hamarabb foglalni, ha hotelben akarunk ünnepelni.

Az elmúlt néhány évben megváltoztak az emberek karácsonyi és szilveszteri utazási szokásai, egyre többen döntenek úgy, hogy az ünnepi rohanás, kapkodás és készülődés helyett inkább a nyugalmat és a teljes kikapcsolódást választják. Ezzel a módszerrel megelőzhető az idegeskedés, és a családok minőségi időt tölthetnek el együtt anélkül, hogy fáradtak és feszültek lennének. Leginkább a háziasszonyok örülnek ennek, hiszen az egész napos főzés helyett pihenhetnek, és teljes mértékben a családjukra figyelhetnek. A legtöbb szálláshelyen nem csak az ünnepi időszakban, hanem már előtte is legalább 90 százalék fölötti volt a szállodák kihasználtsága.

A külföldiekre is gondolnak

A Borostyán Med-Hotelben január másodikáig teltház van, a vendégek legnagyobb része belföldről érkezett, viszont külföldi vendégeket is köszönthettek. Földesi-Kovács Emese szállodaigazgató-helyettes kifejtette, a vendégek összetétele nagyon vegyes, hiszen nem csak a kisgyermekes családok és fiatalok töltik náluk az ünnepeket, hanem az idősebb korosztály is, mivel sokrétű szolgáltatást nyújtanak.

Karácsonykor hagyományőrző műsorokkal, gálavacsorával, fenyőfadíszítéssel és meglepetésekkel készültek a vendégeknek. Az ünnepi vacsoráknak is kiemelt figyelmet szentelnek, a magyaros, hagyományos ízek mellett a nemzetközi konyha specialitásaival is készülnek. A megszokott pulyka-, kacsa-, hal-, malac-, és lencsés ételeket kicsit újragondolják, hogy mind a belföldi, mind a külföldi vendégeknek megfeleljen. A szállodaigazgató-helyettes hozzátette, az ünnepekre egyre gyorsabban elfogynak a helyek a hotelben, így érdemes hónapokkal korábban, már kora ősszel szobát foglalni.

Zömében belföldiek

Máté Lajos, Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének elnöke elmondta, a fürdővárosban ilyenkor is rengetegen foglalnak szállást, a legnépszerűbbek a három- és négycsillagos szállodák, amelyek ünnepi csomagokkal készülnek az év végére.

– A hároméjszakás ajánlatokat keresik a legtöbben, de néha a négy éjszakára is van igény. A háromcsillagos hotelekbe a vendégek közel 85 százaléka belföldről érkezik, a fennmaradó szobákat leginkább romániai turisták veszik ki. A négycsillagos szállodákban a belföldiek aránya 65 százalékra tehető, ők főleg Pest megyéből és környékéről érkeznek a városba, míg a maradék 35 százalék romániai, szlovákiai és ukrán vendég – részletezte.

Hajdúszoboszló nagyon vonzó

Szilveszter éjjelén vacsorával, élő zenével, wellnessezéssel, koktélpartival, sok helyen sztárfellépőkkel kápráztatják el a vendégeket. Ráadásul az aquapark is hosszabbított nyitvatartással üzemel, és közel ezer vendégre számítanak.

– A szálláshelyek nagy részében teltház van már hónapokkal szilveszter előtt, így megéri minél hamarabb lefoglalni azokat. Az árak egy éjszakára 20-30 ezer forint körül mozogtak, amiért teljeskörű kiszolgálást kapnak a vendégek. Ráadásul az is kiderült, hogy az emberek Budapest és Prága után legtöbbször a hajdúszoboszlói szilveszteri szálláshelyek iránt érdeklődtek az interneten. Tehát már nem csak nyáron nagyon kedvelt úti cél a város, hanem télen is – fejtette ki.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában