Helyi közélet

2017.12.28. 09:49

Már egyre kevesebb a belvizes terület

Hajdú-Bihar - A szárazabbra fordult időjárás miatt jócskán apadtak a folyók.

Hajdú-Bihar - A szárazabbra fordult időjárás miatt jócskán apadtak a folyók.

Megszüntette az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza bal parti, Tiszafüred–Tiszakeszi védelmi szakaszokon a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) december 26-án este, miután a vízszintek a mértékadó szintek alá csökkentek a folyónak ezen a szakaszán. Az igazgatóság működési területén található 12 belvízvédelmi szakaszból ötnél van érvényben készültség. Másodfokú a belvízvédelmi készültség a hamvas-sárréti, valamint elsőfokú készültség érvényes a három tiszai és a Berettyó-alsó szakaszokon.

A belvízzel elöntött területek nagysága a védekezéssel érintett öt szakaszon jelenleg 2 ezer 150 hektár: ebből 550 hektár a vetés, 450 hektár a szántó és 750 hektár a rét, legelő. Az elmúlt 24 órában 17 szivattyútelep üzemelt a térségben, ezek együttesen több mint 450 ezer köbméter belvizet emeltek át a befogadókba. A védekezésben az igazgatóság 85 munkatársa vett részt – tájékoztatott a Tivizig munkatársa.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában