Helyi közélet

2017.12.09. 10:23

Egy hatalmas adventi koszorú a komádi főtér dísze

Komádi - Minden vasárnap újabb és újabb fény gyullad ki, közben műsort is láthatnak a vendégek.

Komádi - Minden vasárnap újabb és újabb fény gyullad ki, közben műsort is láthatnak a vendégek.

A városban igazi kuriózumnak számít a karácsonyi időszakban az a 8 méter átmérőjű adventi koszorú, amely 2009 óta minden decemberben szebbé teszi a települést.

A Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói nyolc évvel ezelőtt úgy vélték, az ünnepi időszakban egy nagy adventi koszorú megépítésével teszik meghittebbé a karácsony előtti várakozást a lakosság számára. Azóta már hagyománnyá vált, és hozzátartozik Komádi ünnepváró hangulatához az óriási koszorú, melynek elkészítését hetekig tartó előkészület, tervezés és anyagbeszerzés előzi meg. Ezután örömmel építik saját kezűleg az intézmény dolgozói: Hagymási László, Szabó Imre és Diószegi Gábor.

Fotó: Rozsik Rita

Forralt bor és sült tök

Idén is felállítottak a koszorú közepén egy gyönyörű fenyőfát, amelyet csodaszép díszek tesznek káprázatossá. Ebben az évben újdonságként a karácsonyfa mellett két, szánt húzó rénszarvas is feltűnik. A koszorú alapjai szalmabálák, melyeket fenyőágakkal takartak be. Ezt díszítették szalagokkal, őszi termésekkel, például almával, csipkebogyóval, kökénnyel. A gyertyákat égőkkel szimbolizálják, melyeket minden adventi vasárnap ünnepség alkalmán „gyújtanak meg” a város elöljárói. A helyszínen igét hirdet a református lelkipásztor és a katolikus plébános. Ellátogat a Mikulás, valamint fellépnek a település kulturális csoportjai, s tánccal, énekkel, versekkel színesítik a délutánokat. A műsoros programokon az adventi vásár mellett forralt bor, meleg tea és sült tök várja a térre érkezőket, emellett pedig megtekinthetik a jászolt.

HBN–Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában