Helyi közélet

2017.12.06. 14:04

Belvárosi mélygarázsokra utazott a feltörő

Debrecen - Pizzázni indult november 7-én az a férfi, akit egy ellopott horgászfelszerelés miatt kerestek a debreceni zsaruk. Már nem tudta leadni a rendelését, bilincs kattant a csuklóján. Kiderült, a megvalósított pecaboton túl más is van a rovásán. A Zsaru Magazin cikke.

Debrecen - Pizzázni indult november 7-én az a férfi, akit egy ellopott horgászfelszerelés miatt kerestek a debreceni zsaruk. Már nem tudta leadni a rendelését, bilincs kattant a csuklóján. Kiderült, a megvalósított pecaboton túl más is van a rovásán. A Zsaru Magazin cikke.

A horgászfelszerelés tulajdonosa arról tett bejelentést a zsaruknak, hogy hazaérve garázsát feltörve találta, és feltételezte, eltűnt a botja.

- Nem ő volt az egyetlen, akinek feltört garázsajtó látványával kellett szembesülnie, amikor hazaért - mondta Gönczi Róbert törzszászlós, a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozója. - Főleg belvárosi, új építésű társasházak mélygarázsai estek áldozatul. Az ajtókon látszott, hogy gyakorlott mozdulatokkal nyithatták ki őket. Volt, ahol a tettes óvatosabban, és volt, ahol kevésbé finomkodva látott neki a feltörésnek. Néhol megsérült a garázskapu motorszerkezete, és 100 ezer forintos kár keletkezett. Előfordult az is, hogy szinte nyoma sem maradt az illetéktelen behatolásnak.

Sorra vettük azokat, akik hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már voltak büntetve. Azt tapasztaltuk, hogy G. Imre (26) kivételével mindenki vagy éppen a börtönbüntetését tölti, vagy bombabiztos az alibije. Így rá koncentráltunk.”

Ellene egyébként is országos elfogatóparancs volt érvényben, egy korábbi büntetőügy tárgyalásán nem jelent meg, és elmulasztotta kimenteni magát a bíróságon. November 7-én este sétált egy pizzéria felé az utcán, ekkor észrevették a zsaruk, és elfogták.

- Beismerő vallomást tett - vette át a szót Nagy Krisztián főtörzsőrmester, nyomozó. - Jelenleg vizsgáljuk, hány bűncselekmény elkövetése írható a számlájára. Egyre-másra derül fény olyan feltörésekre, amelyekben szintén benne lehetett a keze. Vizsgáljuk azt is, hogy volt-e társa a lopásoknál, vagy egyedül indult a portyáira. Azt állította, az ellopott javakat, szerszámgépeket, műszaki cikkeket egy használtcikk-piacon értékesítette, de a horgászfelszerelést a szintén helyi B. Attilánál (42) találtuk meg.

G. Imre ellen 30 rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást, a bíróság november 10-én elrendelte előzetes letartóztatását. B. Attilával orgazdaság vétségének megalapozott gyanúját közölték, szabadlábon védekezik.

- Kutlán Edina / Zsaru Magazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában