Helyi közélet

2017.11.24. 15:22

Közös adventi ünneplés a Kossuth téren

Debrecen - Pénteken a város karácsonyfáját is felállították a Nagytemplom előtt.

Debrecen - Pénteken a város karácsonyfáját is felállították a Nagytemplom előtt.

Immáron egy hatalmas, 33 méter magas attrakcióval, a Debrecen Eye névre keresztelt óriáskerékkel is várják az ünnepi forgatagba érkezőket a cívisvárosban. Az óriás „lábainál” elnyúló Debreceni Adventi Vásár egyedi kézműves termékeket, ellenállhatatlan finomságokat és melegséget nyújtó, forró italokat kínál a karácsonyra készülődő vásárlóknak.

Az a célunk, hogy ne csak egy program, hanem „a” program legyen az adventi vásár."

– Nemcsak az óriáskerék tekinthető méretében is hatalmas előrelépésnek, hanem a minőségre nézve is egyre magasabbra tesszük a mércét. Minden kereskedő minőségi ételeket és italokat kínál, illetve minden bódénál csak egyféle terméket lehet megvásárolni, elkerülve ezzel az eladók versenyzését – mondta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a vásárt beharangozó sajtótájékoztatón. Arra is nagy gondot fordítottak, hogy a főtér ne legyen túlságosan zsúfolt: így kényelmesen elférhetnek akár babakocsival is, valamint az ünnepi kavalkádban a belvárosi épületek és kirakatok sem maradnak rejtve. Különleges programokból sem lesz hiány, többek között fénybe borul a Városháza épülete.

Szombattól a Kossuth téren és a Piac utcán csaknem száz faházban kínálják portékáikat az árusok, december 2-tól pedig az Angyalliget varázsolja el a látogatókat a régi Városháza udvarán. A közös gyertyagyújtások sorozata advent első vasárnapján, december 3-ával kezdődik.

Fotó: Matey István

Nem kell Bécsig elutazni, hogy igazán nívós adventi vásáron vehessünk részt, ugyanis a debreceni forgatag minden tekintetben nyugati színvonalat kínál."

Széles Diána alpolgármester azt is hozzátette, hogy az immáron Debreceni Adventi Vásár névre „hallgató” rendezvény (korábban Aranycsengő Debreceni Vásár) önálló arculata is a fejlődést jelzi. Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. (mely a teljes vásárt szervezi) ügyvetője elmondta, a rendezvénysorozat erős szakrális jellege igazi „lélektöltő” a résztvevők számára. A karácsonyi ráhangolódásban a Nagyerdei Állatkert is kiveszi a részét, december 2-án és 3-án különleges programokkal, december 4. és 6. között pedig magával a Mikulással várják látogatóikat.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában