Helyi közélet

2017.11.29. 16:06

Lépésenként a jó ügy érdekében

Debrecen - A debreceni gyalogos, Komáromi Árpád a rászoruló gyerekeknek gyűjt december 8-ig.

Debrecen - A debreceni gyalogos, Komáromi Árpád a rászoruló gyerekeknek gyűjt december 8-ig.

Idén is útnak indult a debreceni Komáromi Árpád, hogy gyalog tegye meg a 222 km-es távot Budapestig, és az út végén megérkezett az Ocho Macho zenekar lemezbemutató koncertjére. Az Akvárium Klubban megtartott bulira a fellépés előtt nyolc nappal indult el a DESOK Sportcsarnok előtti Buzánszky Jenő-szobortól.

Árpi útja ezúttal jótékonysági célt is szolgált, a bevételt a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon kis lakói kapják meg, ugyanis egészen december 8-ig a kilométereket meg lehet „vásárolni”, ennek bevételét, illetve a további felajánlott adományokat eljuttatják hozzájuk. A további infókat az Ocho Camino Facebook-oldalán találhatják meg az érdeklődők.

A Tico becenévre hallgató férfi lapunknak elmondta, hogy ahogyan a korábbi években, most is feledhetetlen élményekkel gazdagodott a gyalogtúrája során. Igaz, a második napon durván feltörte a cipő az egyik lábát, ezért fogcsikorgatva tette meg a hosszú utat, de mit sem számított ez, mert a nap végén mindig várták a barátai az adott szálláshelyén.

Sokat nevettek

Jártában-keltében útba ejtette a jászberényi Fogyatékkal Élők Klubját, ahol többek között a közlekedésről beszélgetett klubtagokkal, emelkedett hangulatban.

Fotó: Magánarchívum

Ahogyan Tico Facebook-bejegyzésében írja:

Mennyit kacagtam! Óriási volt, ahogy viccelődtek és ugratták egymást, miközben meséltek magukról és beszélgettünk például a közlekedési eszközökről ( - Na mondj egy közlekedési eszközt! - Apukám autója)... és ahogy nevettek a másikon meg magukon! Tele volt valami kedves, derüs szeretettel.”

Komáromi Árpi útja végén megérkezett az Ocho-koncertre, ahol a zenekar tagjai, akik jó barátai Ticónak, felhívták egy dal közben a színpadra, és ott pogózott az énekes, Kirchknopf Gergő oldalán.

A gyalogos már most szervezi a jövő évi utat, akkor a tervek szerint átsétál az országon, Debrecentől Gencsapátiig, az ottani pünkösdi Ocho Macho-koncertig masírozik el.

HBN-TN


[related-post post_id="3673675"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában