Helyi közélet

2017.11.07. 14:06

Jobbik: a felszínen legyen a főpályaudvar

Debrecen - Az ellenzéki párt szerint a nagyon magas ár miatt csúszik az építkezés kezdése.

Debrecen - Az ellenzéki párt szerint a nagyon magas ár miatt csúszik az építkezés kezdése.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője szerint a rendkívül magas ár az oka annak, hogy nem hozzák nyilvánosságra a debreceni Petőfi téri főpályaudvarra kiírt közbeszerzési pályázat eredményét. Kifejtette: nem kellene a föld alá vinni a létesítményt, mert egyebek mellett annak nagyon drága a világítása, a szellőztetése, nagy esők idején pedig elöntheti a víz az építményt. Szerinte elő kellene venni a tervpályázaton harmadik helyet elért anyagot, mely a felszínen oldaná meg a közlekedési problémákat.

Csikai József, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője úgy vélte, azért is fölösleges a Petőfi téren egy ilyen nagyberuházás megvalósítása, mert az M35-ös autópálya új szakasza, a leendő 481-es út és a belvárosi egyirányúsítások, sokat javítanak majd a jelenlegi forgalmi helyzeten.

Biztosítják a többletforrást

A debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója ezzel kapcsolatban azt kérdezte: meddig csúszik még balra a Jobbik? A főpályaudvar miatt aggódott nemrég a Demokratikus Koalíció képviselője is. Hozzátették: amennyiben a Jobbik javaslata megvalósulna, éppen a főpályaudvarral járó előnyök, például a kényelmes átszállás kerülnének zárójelbe. Biztosak vagyunk abban, hogy ha az építőipari árak emelkedése miatt magasabb költséggel épülhet meg a főpályaudvar, a kormányzat adja majd a szükséges többletforrást - írta a Fidesz-KDNP-frakció.

HBN-OCs


[related-post post_id="3667959"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában