Helyi közélet

2017.10.19. 14:59

Életek múlhatnak néhány alapvető szabály betartásán

Hajdú-Bihar - Nemrégiben tragikus kimenetelű baleset történt Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között, ennek okán a rendőrség ismét felhívja a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

Hajdú-Bihar - Nemrégiben tragikus kimenetelű baleset történt Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között, ennek okán a rendőrség ismét felhívja a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

Egy teherautót előzött annak a Skodának a vezetője, aki nem tudta időben befejezni a manővert, így érintőlegesen a kamionnak ütközött, majd frontálisan egy szemből érkező BMW-nek, hétfő délután Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között. A balesetben a Skoda vezetője a helyszínen életét vesztette, míg a BMW sofőrjét kivizsgálásra kórházba szállították - számolt be a Hajdú Online az október 9-ei karambolról.

[related-post post_id="3653271"]

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a közlekedési baleset oka az előzés szabályainak megsértése volt, ezért az alábbiakban felhívják a figyelmet a járművel történő előzés szabályaira:

Fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

[related-post post_id="3653149"]

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, a közlekedési szabályok betartásával vezessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában