Helyi közélet

2017.10.14. 10:56

A Junior Világ Kupán és a Veterán Világbajnokságon is indul debreceni vívó

Debrecen - Fekete Laura Laupheimben, Németországban Junior Világ Kupán méreti meg magát a hétvégén, míg Dr. Szentkirályi István a jövő héten kezdődő Veterán Világbajnokságon, Mariborban képviseli a Békessy Béla Vívó Klubot és hazánkat a 70 év felettiek mezőnyében.

Debrecen - Fekete Laura Laupheimben, Németországban Junior Világ Kupán méreti meg magát a hétvégén, míg Dr. Szentkirályi István a jövő héten kezdődő Veterán Világbajnokságon, Mariborban képviseli a Békessy Béla Vívó Klubot és hazánkat a 70 év felettiek mezőnyében.

Fekete Laura: Junior korosztályban fogok versenyezni. Próbálom magamból a lehető legtöbbet kihozni, bár nem tudom, hogy ez most mit fog takarni, mert sérülésen vagyok túl. Sokat ki kellett hagyjak, és nem tudtam megfelelő edzésmunkát végezni. A bokám ment ki körülbelül egy hónapja, és nehezen akart rendbe jönni.

Az, hogy milyen eredmény várható, attól is függ, hogy milyen erős a mezőny, és hány versenyző indul. Ha nehéz ágat kapok, akkor már annak is örülök, ha egy ellenfelet le tudok győzni.

Még ezt a mezőnyt nem nagyon ismerem, nem tudom, kik lesznek az ellenfelek. Az eddigi tapasztalat alapján van pár ellenfél, akire tudatosan készülök. Van, amikor csak magamra koncentrálok.

Dr. Szentkirályi István | Fotó: Magánarchívum

Dr. Szentkirályi István: Október 15-től kerül megrendezésre a Veterán Világbajnokság.Úgy néz ki, hogy mindkét fegyvernemben vívok. Az első nap férfi tőr egyéniben, majd a férfi tőr csapatban, csütörtökön pedig férfi párbajtőr egyéniben, majd pénteken csapatban indulok.

Minden eddiginél nagyobb lesz ezen a versenyen a résztvevők száma. Tőrvívásban 47-en vannak hetven év fölött, míg párbajtőrben több, mint hatvanan. A világbajnokságra nevezett sportolók létszáma meghaladja az 1500 főt. Ekkora mezőny még soha nem volt.

A tőr egyéni verseny izgat leginkább, mert abban eddig világbajnokságon (egyéniben) még nem sikerült dobogóra állnom. A cél ez lenne, de jelenleg nem vagyok olyan jó formában, mint tavasszal az Európa Bajnokság előtt. Akkor csúcsformában voltam, nem hátráltatott sérülés sem és akkor csak a bíráskodás volt az ellenfelem, így lettem második.

Hatvankét év vívás után már érzem, hogy nem mindig tudok csúcsformába kerülni. A mostani felkészülés során is Serra Solttól vettem leckéket. Ezen kívül hetente háromszor-négyszer vívtam, és teniszeztem, ahol életre-halálra menő csatákat vívtunk. A tenisz jó kiegészítő sportág, de sajnos nagy a sérülés veszély. Achilles íngyulladással küzdöttem mostanában, és leszakadt a jobb karomon az izom. Ennek ellenére soha nem adom fel egyetlen ellenfél ellen sem, és nagyon bízom benne, hogy felállhatok a dobogóra.

- Békessy Béla Vívó Klub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában