Helyi közélet

2017.10.03. 15:11

"A faluban lassan már kihalnak az emberek"

Debrecen - Arról kérdeztük a debrecenieket, hogy van-e valami, ami vonzó számukra a falusi életben.

Debrecen - Arról kérdeztük a debrecenieket, hogy van-e valami, ami vonzó számukra a falusi életben.– Én semmit nem találok vonzónak benne, a nagyvárosban szeretnék lakni, mivel ott több a szórakozási lehetőség, mint egy faluban – felelte kérdésünkre Oláh Tamás.

Oláh Tamás

– A faluban lassan már kihalnak az emberek, és legtöbben már csak öregek lakják. Kevés ember van a falvakban, én pedig jobban szeretem a nyüzsgést – válaszolta Takács Anna.

Takács Anna

Vámosi Emília szerint a csönd és a nyugalom nagyon tetszetős a falusi életben. A természet közelsége fontos tényező, ő például szívesen olvasgatna a szabadban. El tudja képzelni, hogy egy faluban éljen.

Vámosi Emília

– Nekem az nagyon szimpatikus a falusi létben, hogy mindenki ismer mindenkit; valamint a barátságos környezet és a családias légkör. Habár én nem laknék falun, szeretem a városi nyüzsgést – fejtette ki Szabó Sára.

Szabó Sára

– A természet közelsége nekem nagyon fontos. Felüdülés lehet egy saját kert, ahol megter­meszthetném a zöldségeket, gyümölcsöket. A nyugalom és a csend igen vonzó a falusi életben – mondta Schuller Mária.

Schuller Mária

Schuller István szerint az aromák, az illatok nagyon vonzóak a falusi környezetben, például amikor tavasszal virágba borulnak a fák. Ő is úgy gondolja, hogy a természet közelsége, a csend nagyon nyugtató hatású lehet.

Schuller István

Fotók: Molnár Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában