Helyi közélet

2017.09.24. 10:52

Túlélte a sérült a debreceni vonatgázolást

Hajdú-Bihar - Eseménydús napja volt a megyénkbeli tűzoltóknak.

Hajdú-Bihar - Eseménydús napja volt a megyénkbeli tűzoltóknak.

Hajdúszováton, a Rózsakert utcában szombat hajnalban három körbála gyulladt meg, nagyobb anyagi kár keletkezett.

Egy húsz méteres fa egyik ága lehasadt és az úttestre esett tegnap reggel Debrecenben, a Bercsényi utcában. Az ott élők lehúzták az útról, a kiérkező lánglovagok pedig összedarabolták.

Derecske közelében, a 47-es főútról az árokba hajtott egy autós szombaton reggel, a sofőrt a mentők a helyszínen ellátták.

Ahogy arról beszámoltunk már szombaton délelőtt a hajdúböszörményi Ungvár utcába riasztották a tűzoltókat; egy hatvan négyzetméteres ház fa födémszerkezete és az ingatlanban tárolt több méhészeti kaptár égett. Egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Jelentős anyagi kár keletkezett.

Nyíracsádon, a Szatmári utcában száz négyzetméteres lakóház tetőszerkezete gyulladt meg tegnap délután. A tűzoltók dugólétrán keresztül két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A házban két ember lakott, ők ismerősökhöz költöztek. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Vonat ütött el egy embert tegnap este Debrecenben, a Vezér utca végén. A balesetet a sérült túlélte, de súlyos sérüléseket szerzett, az ő hordágyon történő mozgatásában segítettek a mentőszolgálatnak a tűzoltók. A vonaton huszonnégyen utaztak, senki sem sérült meg, őket busszal szállították tovább – tudtuk meg a katasztrófavédelem megyei sajtóreferensétől.

A Hajdú-bihari rendőrök kézre kerítettek egy jászapáti férfit, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben, illetve közokirat hamisítás bűntette miatt előállítottak egy nőt, aki a Vágóhíd utcán állt le személyautójával jogosulatlanul használva a mozgáskorlátozott igazolványt.

Az elmúlt 24 órában a legnagyobb feladatot az a debreceni baleset adhatta a rend őreinek, amelyről itt, a portálon már írtunk.

Összesen 146 alkalommal vonultak az életmentők megyénkben a mögöttünk álló 24 órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában