Helyi közélet

2017.09.26. 15:10

„Közösségépítő hatásuk van és a nyelvtanulást is segítik”

Debrecen - Megkérdeztük olvasóinkat, szerintük lehet-e hasznos egy számítógépes játék. Nem volt olyan, aki szerint egyáltalán nem lehet az.

Debrecen - Megkérdeztük olvasóinkat, szerintük lehet-e hasznos egy számítógépes játék. Nem volt olyan, aki szerint egyáltalán nem lehet az.

Süvöltős Bettina

– Úgy vélem, hogy főleg nyelvtanulás szempontjából hasznos. Például angol nyelvű játékoknál jobban megragadnak az idegen szavak. Fejlesztik a kreativitást és a stratégiai gondolkodást.

Szabó Renáta

– Hasznos lehet a nyelvtanulásban, javíthatja a kreativitást és főleg a gondolkodásmódot segíti. Viszont, ha túl sok időt tölt számítógépes játékkal az ember, az már függőséget is okozhat.

Fucskó Norbert

– Számomra sokat segítenek a nyelvtanulásban is az idegen nyelvű játékok. Továbbá online változatukkal akár olyan új barátokra is szert tehetek, akikkel a való életben nem is találkoznék.

Kovács Attila

– Úgy gondolom, hogy mindenképpen lehetnek hasznosak az ilyen játékok, akár a reflexeinket is fejleszthetik. Közösségépítő hatásuk van és a nyelvtanulást is segítik.

HBN|Fotók: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában