Helyi közélet

2017.08.23. 13:48

Nem kellett volna a sérült embert lefotózni…

Szerep - Egy szerepi ökölcsapás miatt indult büntetőeljárás, de halasztották a vádat.

Szerep - Egy szerepi ökölcsapás miatt indult büntetőeljárás, de halasztották a vádat.

Egy évvel elhalasztotta a vádemelést a Püspökladányi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki megütötte egy ismerősét egy korábbi telefonos képfelvétel miatt. A vádirat szerint a felek áprilisban találkoztak össze Szerep községben, az utcán. A férfi tudta, hogy a másik a korábbi telefonjával lefotózta mentálisan sérült testvérét. Amikor emiatt kérdőre vonta a sértettet, az letagadta a történteket és elutasította a fotók megsemmisítésére vonatkozó kérést. Ezért a szerepi vádlott egy alkalommal ököllel halántéktájon ütötte, aminek következtében a másik könnyebben megsérült.

Az ügyészség álláspontja szerint a támadó magatartása alkalmas volt megbotránkozás, riadalom keltésére, ugyanakkor a garázdaság vétsége miatti vádemelést a tettes büntetlen előéletére, megbánó magatartására tekintettel egy év időtartamra elhalasztotta. Amennyiben ez eredményesen eltelik, az ügyész az eljárást megszünteti. Ha nem, úgy a vádemelés megtörténik a bíróságon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában