Helyi közélet

2017.08.31. 15:39

Ismét van vezérigazgatója a Debreceni Vagyonkezelőnek

Debrecen - Gere Miklósnak és csapatának egyebek mellett tehermentesítenie kell az igazgatóságot.

Debrecen - Gere Miklósnak és csapatának egyebek mellett tehermentesítenie kell az igazgatóságot.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalatainak menedzsmentjeivel való mélyebb, közvetlenebb kapcsolatot, gyorsabb, hatékonyabb működést ígért Gere Miklós, a zártkörű részvénytársaság új vezérigazgatója, akinek megbízásáról csütörtökön határozott a közgyűlés. A képviselők nemcsak Gere személyéről döntöttek, hanem arról is, s ez a nagyobb horderejű változás, hogy módosítsák a társaság alapszabályát. A lényeg: a döntés-előkészítő, napi operatív feladatokat a vezérigazgatóhoz és az általa irányítandó munkaszervezethez rendelni, így tehermentesítve az ötfős igazgatóságot, amely így jobban koncentrálhat legfontosabb feladatára, a stratégiai döntések meghozatalára. Mint Gere Miklós megjegyezte, már zajlik a vezérigazgató és az igazgatóság működésének összehangolása. Utóbbi kéthetente ülésezik, és korábban magának kellett ellátni az operatív-előkészítő tevékenységet is, így nem meglepő, hogy Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester dinamikusabb munkát vár a következőkben kialakuló rendszertől.

1,4 millióért

Madarasi István (MSZP) érdeklődésére (Milyen változást jelent ez a tagvállalatokra nézve?), Mészáros József igazgatósági elnök azt válaszolta, a lépés nem jelenti a tagvállalati vezetők döntési illetékességének bővülését, de azt igen, hogy maga a vagyonkezelő jobban bevonódhat az ügyek rendezésébe. Szintén Madarasi István megjegyzésére (megkeresni a jövedelmező piaci réseket), Papp László úgy reagált: a vagyonkezelőnek fontos és szükséges új üzleti lehetőségeket feltárni, mint például a Tüzér utcai irodaház-beruházás, hangsúlyozottan Debrecenben.

Gere Miklós a Debreceni Agrártudományi Egyetemen végzett pénzügy-számvitel-vállalkozás szervezés szakirányon, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szakközgazdász másoddiplomát szerzett. Tizenhárom évig a Citibanknál is dolgozott, vállalati banki területen, a Kelet-magyarországi Régió vezetője volt. Az előterjesztés szerint vezérigazgatóként bruttó 1,4 millió forint lesz az alapbére.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában