Helyi közélet

2017.05.22. 12:24

Most jó a Fokos utca, de meddig bírja?

Debrecen - Egyelőre nem aszfaltozzák le teljes hosszban az Alföld Szakképző utcáját.

Debrecen - Egyelőre nem aszfaltozzák le teljes hosszban az Alföld Szakképző utcáját.

Miután néhány hete kavics leterítésével és annak elegyengetésével javították a homokkerti Fokos utcai földutat, megkérdeztük a munkát megrendelő polgármesteri hivataltól, hogy mikor kerül sor az útszakasz egészének leaszfaltozására.

Fotó: Matey István

A Fokos utcában jelenleg csak a Rigó utca felőli részén található körülbelül 100 méter hosszú aszfaltburkolat, mely nagyjából az Alföld Szakképző iskola bejáratáig vezet. Az utca további 80 százaléka földút. Csakhogy az oktatási intézménybe nemcsak a Rigó utca felől, hanem a belváros, a Galamb utca felől is sokan járnak esőben-sárban, szárazabb időszakokban porban. Az ott lakókra ugyanez vár. A környéken szinte minden utca aszfaltburkolattal rendelkezik.

Újra és újra simítanak

A polgármesteri hivatal azt közölte, hogy a kiviteli tervek birtokában az önkormányzat – a költségvetési keretösszeg függvényében – ütemezetten végezteti az útépítéseket.

Fotó: Matey István

Idén is folytatják az előző években megkezdett kertségi fejlesztési programot. Ennek keretében került sor áprilisban a Fokos utcai földút stabilizálására. Hozzátették: mivel az így kialakuló felületek viszonylag hamar újra kátyússá válhatnak, a polgármesteri hivatal munkatársai folyamatosan figyelik az út állapotát és amennyiben szükséges, annak javításáról további egyengetéssel és felületkiegyenlítéssel gondoskodnak – ismertették.

HBN-OCs


Ha a tervek szerint haladnak, egy év múlva elkészül a Hajdúsámsont elkerülő út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában