Helyi közélet

2017.05.16. 07:43

A bírósági hatékonyság növelése a felek célja

Debrecen - A törvényszék kutatási célra átadja az egyetemi karnak a motivációs modelljét.

Debrecen - A törvényszék kutatási célra átadja az egyetemi karnak a motivációs modelljét.

Több évtizedes múltra tekint vissza a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, illetve a Debreceni Törvényszék közötti együttműködés. Ennek legújabb eleme az a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, ami a növeli az ítélkezések hatékonyságát.

– A Debreceni Modellként elhíresült program jelentősége, hogy a helyi járásbíróság az elmúlt közel három évben jelentős erőfeszítések mellett tartós eredményekre, megalapozott ítélkezésre törekedő metodikát volt képes kidolgozni – jelentette ki Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke.

Fotó: Molnár Péter

E mögött – tette hozzá – olyan motivációs rendszer rejlik, amivel tartós egyéni eredményre ösztönzik a bírókat. – A megállapodás lényege, hogy ezt a modellt kutatás céljából átadjuk az egyetemnek. Reméljük, ezzel sikerül olyan általános érvényű megoldást kidolgozni, amivel más bíróságok is növelhetik a hatékonyságukat – közölte.

Büszke elnök

Handó Tünde, az Országos Bírósági hivatal elnöke arról beszélt, hogy céljuk a felsőoktatási intézményekkel való szorosabb kapcsolat kialakítása. – Büszke vagyok arra, hogy Debrecenben ilyen jó együttműködés van az egyetem, a törvényszék és az ítélőtábla között, ez pedig példaértékű – hangsúlyozta.

Szikora Veronika, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánja hozzáfűzte: reméli, a kutatás során használható eredményeket mutathatnak fel, és hozzájárulhatnak a törvényszék munkahatékonyságához.

HBN–BR


Építőipari Nívódíjat nyert középület – irodaház kategóriában a Debreceni Járásbíróság új épülete. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 2016-os évzáró ünnepségén 14 díjat osztott ki. A díj a Tanúsítvány mellett egy különleges bronztábla, az alkotók megnevezésével. A nívós szakmai elismerést hirdető táblát Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Szűcs Gyula, a HUNÉP Zrt. elnök-vezérigazgatója leplezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában