Helyi közélet

2017.04.24. 12:33

Verseny és képesség

<em>„Ha a jövőben egy befektető leül velünk tárgyalni, akkor elsőként nem azt fogjuk megkérdezni tőle, hogy mondjuk az új debreceni gyárában mennyi munkahelyet teremt, hanem hogy milyen hozzáadott értékben gondolkodik. Ha ugyanis azt szeretnénk, hogy a magyar gazdaság 2020 után önjáróvá váljon, akkor bizony magas hozzáadott értéket előállító befektetőkre van szükségünk” – erről Szabó László külgazdasági miniszterhelyettes beszélt nemrég a Napló Top 100 Klubban</em>. Petneházi Attila írása.

„Ha a jövőben egy befektető leül velünk tárgyalni, akkor elsőként nem azt fogjuk megkérdezni tőle, hogy mondjuk az új debreceni gyárában mennyi munkahelyet teremt, hanem hogy milyen hozzáadott értékben gondolkodik. Ha ugyanis azt szeretnénk, hogy a magyar gazdaság 2020 után önjáróvá váljon, akkor bizony magas hozzáadott értéket előállító befektetőkre van szükségünk” – erről Szabó László külgazdasági miniszterhelyettes beszélt nemrég a Napló Top 100 Klubban. Petneházi Attila írása.

A politikus a legjobb helyen hozta szóba az aktuális kormányzati szlogent (versenyképességi fordulatra van szükség!), hiszen Debrecenben már tíz éve sem a képzetlen sokaságot foglalkoztató összeszerelő üzemek élveztek prioritást, hanem a magas hozzáadott értéket előállító befektetők.

Persze, az élőmunkára bizonyos ágazatokban még sokáig szükség lesz, ezért aztán a szakképzetlen emberek jól teszik, ha próbálják megszokni a hajnali kelést és akár a három műszakos monotóniát; mert ha nem ülnek fel a vállalati buszra, akkor jön a robotika, és holnapután már nem lesz szükség sem céges autóbuszra, sem pedig utasokra…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában