Helyi közélet

2017.04.03. 07:27

Kelet-közép-európai gengszterdrámával ért véget az idei Deszka

Debrecen - Egy hét alatt összesen 26 előadást láthatott a közönség a fesztiválon.

Debrecen - Egy hét alatt összesen 26 előadást láthatott a közönség a fesztiválon.

Dragomán György Kalucsni című darabjával, illetve az azt követő szakmai beszélgetéssel vasárnap este véget ért az idei színházi seregszemle Debrecenben. Az egy erdélyi kisvárosi világot ábrázoló darabot a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata mutatta be a Csokonai Színházban. A 11. Deszka Fesztiválon a kortárs magyar drámatermés legjavát, összesen 26 előadást láthatott a nagyérdemű. Az idei rendezvény díszvendége, Visky András erdélyi magyar drámaíró, egyetemi tanár két művet hozott Debrecenbe. A Kalucsnit rendezőként ő állította színpadra.

Egy kockázatos bankrablás és egy kockázatos rendőri akció. Egy gengszter, aki fiaként szereti a beépített rendőrt, és egy gengszterfőnök, aki elnyomja a fiát. Egy világ, ahol mindenki mindenkit lenéz, mindenkit szid és mindenki mindenkivel szövetkezik. Aztán mindenki rajtaveszt. Egy film, amit mindenki látott, de senki sem tanult belőle. A Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház, a Vádli Alkalmi Színházi Társulás és a Tatabányai Jászai Mari Színház közös produkcióját, Székely Csaba: Kutyaharapás című darabját láthatta a közönség a nagyszínpadon szombaton a Deszka keretében.

HBN


Oly élethelyzetről beszélt a Visky András írta Júlia – Párbeszéd a szerelemről című mű főszereplője, amelyben egy hívő, hétgyermekes családanya vágyja a halált. Ráckevei Anna rendkívüli, megrendítő játékát pénteken élhette át a közönség a Pesti Magyar Színház darabját nézve a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában