Helyi közélet

2017.03.01. 11:16

Vonzó-e egy nagyváros agglomerációjában lakni?

Debrecen – Hat ember árulta el nekünk, mit gondol a kérdésről.

Debrecen – Hat ember árulta el nekünk, mit gondol a kérdésről.

Csendesebb egy külvárosban élni, mint egy nagyobb településen. A külvárosok nem annyira fejlettek, de cserébe tisztább a környezet, és a gyerekek sincsenek akkora veszélynek kitéve – mondta el Apáti Rebeka.

Apáti Rebeka

– A tisztább levegő, a csendes környezet, a ritkább forgalom vonzó lehet. Édesanyámék is agglomerációban laknak, hozzájuk szoktam kijárni, a közlekedés sem olyan rossz, adott esetben hamarabb kiérek hozzájuk, mint Debrecen egyik végéből a másikba – nyilatkozott Kozma József.

Kozma József

Vig-Kiss Ilona szerint jó és rossz is lehet. Pozitívum, hogy közel van a nagyváros, viszont a közlekedés nem mindig megbízható, így váratlan nehézségek merülhetnek fel a munkahelyre, iskolába utazás vagy éppen a hazajutás kapcsán.

Víg-Kiss Ilona

– A nagyváros szerintem előnyösebb, mint egy kisebb község, mert sokkal több lehetősége van az embernek a tanulás, a munka és a szórakozás terén is – válaszolta Kovács Lajos.

Kovács Lajos

– A nagyobb településeken sok olyan dolog van, amit nem lehet megtalálni az agglomerációkban, például nagyáruházak, vagy éppen egy pláza – fejtegette Németh Lilla Adrienn.

Németh Lilla Adrienn

Till Zsanett szerint az agglomeráció helyett a külvárosi részeken érdemes letelepedni, mert könnyen elérhető minden, viszont kimarad az ember a nagyvárosi nyüzsgésből.

Till Zsanett

HBN|Fotók: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában