Helyi közélet

2017.03.04. 18:07

A nap receptje: baconös fasírtmuffinok

Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb nagyszerű példa arra, hogy a bacont és a fasírtot az Isten is egymásnak teremtette.

Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb nagyszerű példa arra, hogy a bacont és a fasírtot az Isten is egymásnak teremtette.

Hozzávalók (12 fasírthoz):

  • 15 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet száraz kenyér
  • 2 tojás
  • bors
  • egy marék zsemlemorzsa
  • zöldségzöld vagy medvehagyma
  • szeletelt bacon
  • Elkészítés:

    A darált húst (a bacon nélkül) a többi hozzávalóval fasírtnak összekeverjük. Egyforma gombócokat formálunk belőle, és mindegyiket bele­tekerjük egy baconbe, és belehelyezzük a muffin­formákba. Lassan sütjük (50 percig), aki gondolja, le is takarhatja alufóliáva­­l, majd pirosra süti.

    - Bohács Ferencné, Hajdúnánás -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában