Helyi közélet

2017.02.02. 19:37

Újra érezték a szúrós szagot Nyíradonyban

Nyíradony - Szerdán Nyíradonyban veszélyes anyag szivárgott. Csütörtök délelőtt, a Kossuth utcában egy üzlethelyiségben észlelt szúrós szag miatt ismét riasztották a nyíradonyi tűzoltókat.

Nyíradony - Szerdán Nyíradonyban veszélyes anyag szivárgott. Csütörtök délelőtt, a Kossuth utcában egy üzlethelyiségben észlelt szúrós szag miatt ismét riasztották a nyíradonyi tűzoltókat.

A helyszínre érkezett egység, valamint a Hajdú-Bihar Megyei és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Műveleti Labor, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Műveleti Labor közreműködésével méréseket végzett, azonban veszélyes anyag koncentrációt nem tudtak kimutatni. Ezt követően a kivonult egységek a környező utcákat, valamint a tegnap este szennyezéssel érintett utcákat is átvizsgálták. Méréseket végeztek, melyek során sem a levegőben, sem pedig a csatornákban veszélyes gázkoncentrációt, valamint klórgáz jelenlétét sem lehetett kimutatni. Az érintett ingatlanok lakói sem észleltek szúrós szagot - közölte dr. Bányay Judit, a megyei katasztrófavédelem jogtanácsosa.

A mai napon ülésezett Nyíradony Járás Helyi Védelmi Bizottsága és határozatot hozott a veszélyes anyag szennyezés veszélyeztető hatásainak felszámolásával kapcsolatos feladatokról. A döntésben a Védelmi Bizottság feladatul szabta Nyíradony polgármesterének, hogy intézkedjen az eseménnyel kapcsolatos lakossági tájékoztató elkészítése és kihirdetése érdekében. Felhívta továbbá a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy Nyíradony szennyezés által érintett területén indokolt esetben további méréseket végezzen. Elrendelte továbbá, hogy a fenti szervek képviselői számoljanak be írásban a végrehajtott feladatokról a védelmi bizottság következő üléséig.

A nyíradonyi polgármester lakossági tájékoztatót adott ki, melyben ismertette az ilyen esetekben követendő magatartási szabályokat.


Hajdú-Bihar - Szerdán ismét több katasztrófavédelmi egység együttműködését igényelte két kialakult veszélyhelyzet is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában