Helyi közélet

2017.02.16. 17:40

Egy nap munka, egy hét bosszúság

Debrecen - Az amúgy is leterhelt átvezető szakaszon egy sávot lezártak.

Debrecen - Az amúgy is leterhelt átvezető szakaszon egy sávot lezártak.

Sajnos, megszokott a reggeli és délutáni csúcsforgalomban, hogy több száz méteres sor torlódik fel Debrecenben, a Petőfi téri kereszteződésben a Szoboszlói út felé vezető oldalon a jelzőlámpa előtt. A hét elejétől azonban még ez az állapot is súlyosbodott.

A rendszeresen arra közlekedők igazán csak a hétfő reggeli csúcsforgalomban szembesültek a ténnyel, még a korábbiaknál is lassabban lehet átjutni a Nagyállomás előtti kereszteződésen Hajdúszoboszló irányába. Ennek oka, hogy a külső sávot két helyen is lezárták, így abból az egyenesen továbbhaladóknak be kell sorolni a belsőbe. Mivel ez az állapot már napok óta tart, miközben teremtett lélek nem dolgozik a lezárt területen, kérdéseket küldtünk a 4-es főút városon átvezető szakaszát kezelő Magyar Közút Zrt.-hez.

Fedlapot javítottak

Válaszában Velkei Lilla kommunikációs osztályvezető azt írta, hogy a Petőfi tér – Erzsébet utcai sávlezárás és a burkolatbontás nem volt tervezve, hanem hibaelhárítás. A Debreceni Vízmű Zrt. jelezte ugyanis nekik, hogy 4-es főúton a Budapest irányába haladó útpálya külső forgalmi sávjában a tisztítóakna fedlapja a rajta áthaladó fogalmi terhelés hatására szombaton összetört, amit a csatorna üzemeltetője hétfőn kijavított.

„A helyszínen kötésgyorsító adalékokkal készítették a betont, de a végleges szilárdság elérése miatt ebben az esetben is (korábban a Homokkerti felüljárón – a szerző) a technológiai sorrend betartása érekében kötésidőt szükséges biztosítani.”

Fotó: Matey István

Kevés az áthaladási idő

A válaszból az is kiderül, hogy a Vízmű Zrt. szerint február 21-re, azaz jövő hét keddre szűnhet meg az ideiglenes forgalomkorlátozás. Ennek kapcsán megkérdeztük, miért nem lehetett erre az időszakra átprogramozni a jelzőlámpákat, megnövelve a kereszteződésen egyenesen áthaladók idejét a ráfordulók rovására, hiszen utóbbiak aránya elenyésző az előbbiekhez képest. A válasz szerint a zrt. tett ilyen intézkedést. Kár, hogy ebből az arra közlekedők nem sokat érzékelnek.

HBN-ÉP


Tavaly egy hétvégén Hollandiában kettévágták az A12-es autópálya egyik oldalát, hogy keresztbe egy 70 méter hosszú, beton alagutat illesszenek be. Péntek este kezdték a munkát és hétfő reggelre végeztek. De nem ám úgy, hogy továbbra is csak félpályán haladhatott a forgalom, az a rész pedig hetekre le volt zárva, hanem mintha mi sem történt volna! Égerházi Péter jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában