2017.02.23. 14:35
A nap receptje: angolzelleres harcsafilé
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdő szakácsoknak talán nem szerencsés belevágni, de hozzáértő kezek alatt igazi kuriózum lesz az étel.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kezdő szakácsoknak talán nem szerencsés belevágni, de hozzáértő kezek alatt igazi kuriózum lesz az étel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A harcsafilét sózzuk, borsozzuk, óvatosan megklopfoljuk. Az angolzellert szeleteljük, majd sós vízben forrázzuk, lehűtjük. A harcsaszeletre tesszük, majd szorosan feltekerjük folpackba. Utána alufóliába tekerjük, és forrásban lévő vízben 17 percig főzzük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. A reszelt tököt kicsavarjuk, majd elkeverjük a keményítővel, sóval, borssal, a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Egy szilikonformát vékonyan kiolajozunk, és beletöltjük a masszát. 165 fokos sütőben sütjük. Vajat olvasztunk, majd hozzáadjuk a fehérbort, a tejszínt, a citrom levét és a sót. Ezt az egészet mártásállagúvá forraljuk.
- Kiss Ferenc -